Udruga Convoy, opasno kočenje ispred kamiona

Kočenje ispred kamiona bez razloga se u nekim zemljama EU, primjerice u Danskoj, kažnjava zatvorom i oduzimanjem automobila. Uskoro će više zemalja pooštriti kazne.

Kao što dobro znamo, puno je teže kontrolirati veliki kamion nego mali automobil. Kamione je mnogo teže voziti, imaju dugi put zaustavljanja  u slučaju nesreće mogu uzrokovati vrlo ozbiljnu štetu. 

Istina je da neki vozači nisu baš najciviliziraniji u prometu i često mogu stvarati pritisak na druge vozače, ali istina je da se na kraju dana radi o sigurnosti i nije najbolja ideja boriti se s kamionom.
kada kočite ispred kamiona, ugrožavate sigurnost onih oko sebe.

 

Video primjer što se nikako ne smije raditi ispred kamiona.

Kočenje ispred kamiona je vrlo opasna radnja.

Sve više zemalja uvelo je strože kazne u tom pogledu. Iz Danske stiže prva situacija u kojoj je vozač osuđen na zatvorsku kaznu i oduzet automobil nakon što je kočio ispred vozila velike tonaže.


 
Naravno, sud je uzeo u obzir i činjenicu da se vozač osobnog automobila ponašao vrlo agresivno te je vrijeđao vozača i gađao njegov kamion bocom.

Vrlo smo blizu da vidimo takve propise u više zemalja EU i s pravom ih trebamo. Nesreće u kojima sudjeluju teretna vozila imaju vrlo teške posljedice, a često su uzrokovane krivnjom drugih sudionika u prometu. 


Nemojte nikada namjerno kočiti ispred kamiona, time ugrožavate sebe, sve sudionike u prometu. Može doći do vrlo ozbiljnih posljedica (materijalna šteta, invalidnost, smrt).