Udruga Convoy, budi spreman budi vezan
Slika: dekra.com

Gotovo svaki peti vozač kamiona ne veže se sigurnosnim pojasom.

Organizacija Dekra objavila je rezultate najnovijeg istraživanja o korištenju sigurnosnih pojaseva kod profesionalnih vozača. Istovremeno možete vidjeti kakva je trenutna situacija po tom pitanju i kako se promijenila u proteklih nekoliko godina.

Od gotovo 17.000 anketiranih u Njemačkoj, Francuskoj, Češkoj i Danskoj, samo oko 14.000 bilo je vezano sigurnosnim pojasom. To je jednako prosječnoj stopi u sve četiri zemlje od samo 83%. “Unatoč stalnom razvoju aktivnih sigurnosnih sustava, sigurnosni pojas i dalje je spas broj jedan na cesti. 

Jednostavno rečeno, u prosjeku oko 20-30 posto vozača još uvijek nije vezano sigurnosnim pojasom.

Sama Dekra priznaje da je navedena promjena rezultat strogih kazni za vozače, ali i poboljšanog nadzora. Međutim, kada je riječ o preostalih 20-30 posto vozača koji još uvijek nisu uvjereni u pojaseve, organizacija vidi potrebu za korištenjem potpuno drugačije mjere. To bi bile edukativne kampanje posebno za profesionalne vozače o utjecaju sigurnosnog pojasa na sigurnost.

8 mitova o sigurnosnim pojasevima za vozače kamiona

1. Sigurnosni pojasevi su neudobni i ograničavaju kretanje.

Većina vozača smatra da nakon se nakon vezivanja pojasa,  nelagoda i ograničavajuće kretanje mogu ublažiti.

2. Vezanje sigurnosnog pojasa osobna je odluka koja ne utječe na druge.

Nevezanje sigurnosnog pojasa sigurno može utjecati na vašu obitelj i voljene osobe. Također može utjecati na druge vozače jer vam vezanje sigurnosnog pojasa može pomoći da izbjegnete gubitak kontrole nad kamionom u sudaru

3. Sigurnosni pojasevi sprječavaju bijeg iz zapaljenog ili potopljenog vozila.

Sigurnosni pojasevi mogu vas spriječiti da ostanete bez svijesti, povećavajući vaše šanse za bijeg. Do požara ili potapanja dolazi u manje od 5% smrtonosnih nesreća velikih kamiona.

4. Bolje je biti izbačen izvan olupine u slučaju sudara.

Četiri je puta veća vjerojatnost da će putnik u vozilu biti smrtno ozlijeđen kada bude izbačen iz vozila.  

5. Za vezanje sigurnosnog pojasa 20 puta dnevno potrebno je previše vremena.

Zakopčavanje traje oko tri sekunde. Čak i kopčanje 20 puta dnevno zahtijeva samo jednu minutu

6. Dobri vozači kamiona ne moraju vezati sigurnosne pojaseve.

Dobri vozači obično ne uzrokuju sudare, ali moguće je da ćete tijekom svoje karijere biti uključeni u sudar uzrokovan od strane drugog vozila, lošim vremenskim uvjetima, mehaničkim kvarom ili puknućem gume. Nošenje sigurnosnog pojasa sprječava ozljede i smrtne slučajeve sprječavajući izbacivanje i štiteći vašu glavu i leđnu moždinu.

7. Veliki kamion će vas zaštititi. Sigurnosni pojasevi su nepotrebni.

U 2016. godini 805 vozača i putnika u velikim kamionima poginulo je u sudaru kamiona, a njih 393 nije nosilo sigurnosne pojaseve. Od 217 vozača i putnika koji su poginuli i izbačeni iz svojih vozila, gotovo 81% nije nosilo sigurnosne pojaseve.

8. Sigurnosni pojasevi nisu potrebni za vožnju malom brzinom.

U frontalnom sudaru koji se dogodi pri brzini od 50 km/h, osoba bez pojasa nastavlja se kretati naprijed brzinom od 50 km/h pri tome udara u vjetrobransko staklo  pri brzini od oko50 km/h. .

#budispremanbitivezan

IZVOR: media.dekra.com

Prethodni članakHitni koridor spašava živote!
Sljedeći članakADR kartica za opasne tvari: što je to, vrste i kako je dobiti