Projekt udruge Convoy. Ne tipkaj samo vozi

Obnova i zatvaranje tunela Arlberg

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Tunel Arlberg na brzoj cesti S 16 Arlberg između Tirola i Vorarlberga bit će zatvoren za sav promet u oba smjera od 15. travnja do 22. studenog 2024. Razlog: opsežni radovi na obnovi kolnika, odvodnje i presvlačenja tunela radi povećanja sigurnosti.

Za vrijeme zatvaranja dostupni su sljedeći alternativni pravci

Prijelaz Arlberg bit će regionalna alternativna ruta od početka potpunog zatvaranja. Moguća su kašnjenja na ruti prijevoja zbog gužve u prometu, osobito vikendom. Stoga savjetujemo: planirajte dovoljno vremena za putovanje u vrijeme zatvaranja i, ako je moguće, koristite javni prijevoz ili neki od velikih alternativnih pravaca na visokoprofiliranoj cestovnoj mreži. One vode preko Rosenheim-Münchena (Njemačka), preko Gottharda i San Bernardina (Švicarska).

Alternativni pravci za vrijeme zatvaranja tunela Arlberg:

  • Cesta Arlbergpass (B 197/L 197)
  • Ruta Rosenheim-München (Njemačka)
  • Gotthard (Švicarska)
  • San Bernardino (Švicarska)

    Alberg tualternativne rute
    Image by: ASFiNAG

Opća zabrana vožnje odnosi se na kamione s prikolicama i zglobna vozila na cesti B 197/L 197 Arlbergpass

Opća zabrana vožnje odnosi se na kamione s prikolicama i zglobna vozila na cesti B 197/L 197 Arlbergpass za vrijeme potpunog zatvaranja tunela Arlberg (od 15. travnja do 22. studenog 2024.) . Ova vozila moraju dati prednost na velikom području (vidi alternativne rute). Jasno definiran odredišni i izvorni promet također omogućuje vožnju kamionima s prikolicama i zglobnim vozilima na prijevoju Arlberg, pod uvjetom da su putovanja u skladu s relevantnim iznimkama (vidi iznimke). Posebna dozvola za izuzeće za ova putovanja nije potrebna. Vikendom (subota od 9 do nedjelja do 22 sata) na snazi ​​je opća zabrana vožnje za teretna vozila s prikolicom i zglobna vozila.

Nema ograničenja za vožnju preko prijevoja Arlberg za kamione koji ne vuku prikolicu, kao ni za autobuse sa i bez prikolice.

Iznimke za kamione s prikolicom i zglobna vozila

Prema iznimkama, kamioni s prikolicom i zglobna vozila također mogu voziti na prijevoju Arlberg, pod uvjetom da su putovanja u skladu s dolje navedenim iznimkama. Oni vrijede za termin nedjelja d 22 sata, do subote u 9 sati ujutro:

Lokalni odredišni i izvorni promet

Kamioni s prikolicom i zglobna vozila mogu koristiti propusnicu kada putuju u ili iz četvrti Bludenz, Feldkirch ili Landeck. Ova uredba utječe na lokalni odredišni i izvorni promet.

Promet sjeverozapad-jugoistok

Kamioni s prikolicama i zglobna vozila mogu koristiti propusnicu kada putuju s izvorištem i odredištem u Vorarlbergu, u Lihtenštajnu, u okruzima Bodensko jezero, Konstanz, Sigmaringen, Tuttlingen, Schwarzwald-Baar ili Rottweil, u kantonima St. Gallen, Thurgau i Appenzell Innerrhoden , Appenzell Ausserrhoden ili Glarus i pokrajine Bolzano, Trento ili Belluno. Ova regulacija utječe na promet sjeverozapad-jugoistok.

Promet zapad-istok

Kamioni s prikolicama i zglobna vozila mogu koristiti propusnicu kada putuju s izvorištem i odredištem u Vorarlbergu, u Lihtenštajnu, u okruzima Bodensko jezero, Konstanz, Sigmaringen, Tuttlingen, Schwarzwald-Baar ili Rottweil, u kantonima St. Gallen, Thurgau i Appenzell Innerrhoden , Appenzell Ausserrhoden, Glarus, Schwyz, Zug, Zurich ili Schaffhausen, u sljedećim općinama/gradovima u kantonu Graubünden (sjeverno od linije Chur – Davos): Ardez, Calfreisen, Castiel, Chur, Conters i. P., Davos, Fanas, Felsberg, Fläsch, Fideris, Flims, Ftan, Furna, Grüsch, Guarda, Haldenstein, Igis, Jenaz, Jenins, Klosters-Serneus, Küblis, Laax, Langwies, Lavin, Lüen, Luzein, Maienfeld, Maladers , Malans, Mastrils, Pagig, Peist, Ramosch, Saas i. P., Samnaun, Says, Schiers, Scuol, Seewis i. P., Sent, St. Antönien, St. Antönien-Ascharina, St. Peter, Susch, Tamins, Tarasp, Trimmis, Trin, Tschlin, Untervaz, Valzeina ili Zizers I u tirolskim okruzima Landeck, Imst, Innsbruck – Stadt, Innsbruck – Country ili Schwaz. To utječe na promet zapad-istok.

IZVOR: asfinag.at


Želiš vidjeti više ovakvih članaka? Postani član udruge Convoy, najveće zajednice profesionalnih vozača u Hrvatskoj, i doprinesi našem cilju poboljšanja sigurnosti i razmjene vrijednih informacija među vozačima.

Obnova i zatvaranje tunela Arlberg

Imaš ideju za temu na web stranici? Javi nam se putem kontakt forme i podijeli svoje prijedloge kako bismo zajedno unaprijedili našu web stranicu i osigurali sadržaj koji je relevantan i koristan za naše članove i posjetitelje.

spot_img

Ne tipkaj samo vozi

spot_img

Truck Show