Projekt udruge Convoy. Ne tipkaj samo vozi

Njemačka – policija priprema kontrole teretnog prometa diljem zemlje

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Njemačka policija priprema diljem zemlje provjere teretnog prometa. Kampanja za sigurnost na cestama u cijeloj državi bit će održana 17. travnja, kako je u srijedu najavio ministar unutarnjih poslova Brandenburga Michael Stübgen (CDU). Oko 4.000 policajaca navodno je raspoređeno na oko 500 kontrolnih točaka.

Prema priopćenju, ministar unutarnjih poslova Stübgen je rekao: “Sve veća konkurencija i pritisak rokova u transportnoj industriji su, između ostalog, uzroci predugog radnog vremena i vremena vožnje te minimalnih odmora. To često dovodi do umaranja vozača.”

Tu su i tehničke neispravnosti vozila te nedostatak osiguranja tereta. “Posljedice su često ozbiljne prometne nesreće u kojima sudjeluju teretna vozila, često s dramatičnim posljedicama za ljude, infrastrukturu i društvo”, rekao je Stübgen.

Konkretno u  Brandenburgu, policija će 15. travnja izvršiti prve provjere u južnom dijelu Berlina i duž A2. Još jedna kontrola kamiona planirana je 16. travnja na A13 – to se prvenstveno odnosi na temu “ometanja i udaljenosti “. Posljednja glavna akcija uslijedit će 17. travnja na saveznoj autocesti 24.

O lokacijama ostalih kontrolnih punktova, za sada nemamo saznanja.

Kako navode iz ministarstva, u kontrole i preventivne mjere uključena je i carina, Savezni ured za logistiku i mobilnost i drugi partneri.

IZVOR: handelsblatt.com 


Želiš vidjeti više ovakvih članaka? Postani član udruge Convoy, najveće zajednice profesionalnih vozača u Hrvatskoj, i doprinesi našem cilju poboljšanja sigurnosti i razmjene vrijednih informacija među vozačima.

Njemačka - policija priprema kontrole teretnog prometa diljem zemlje

Imaš ideju za temu na web stranici? Javi nam se putem kontakt forme i podijeli svoje prijedloge kako bismo zajedno unaprijedili našu web stranicu i osigurali sadržaj koji je relevantan i koristan za naše članove i posjetitelje.

spot_img

Ne tipkaj samo vozi

spot_img

Truck Show