Udruga Convoy, vozači kamiona i mobilni telefoni

Mala opservacijska studija u Francuskoj otkrila je da su vozači kamiona u prosjeku proveli 9% vremena vožnje koristeći svoj mobilni telefon.

Istraživanje je provela neovisna istraživačka agencija Cerema u ime Udruženja francuskih tvrtki za autoceste (ASFA), a uključivalo je postavljanje unutarnjih i vanjskih kamera na kabine kamiona. Vozači su bili svjesni da se njihovo ponašanje snima.

U prosjeku, vozači su koristili telefon deset puta na sat tijekom vožnje, u prosječnom trajanju od 32 sekunde, pokazalo je istraživanje.

Trajanje razdoblja u kojem su vozači prestali gledati cestu bilo je u prosjeku 2,4 sekunde, a najviše sedam sekundi, što predstavlja udaljenosti od 60 odnosno 175 metara prijeđenih 90 km / h.

– 14%  smrtonosnih nesreća na autocesti uzrokovana su nepažnjom ili ometanjem vozača (telefon, audio…)

IZVOR:
www.autoroutes.fr
etsc.eu

 


Želiš vidjeti više ovakvih članaka? Postani član udruge Convoy, najveće zajednice profesionalnih vozača u Hrvatskoj, i doprinesi našem cilju poboljšanja sigurnosti i razmjene vrijednih informacija među vozačima.

Vozači kamiona u prosjeku  9% vremena vožnje koriste mobilni telefon

Imaš ideju za temu na web stranici? Javi nam se putem kontakt forme i podijeli svoje prijedloge kako bismo zajedno unaprijedili našu web stranicu i osigurali sadržaj koji je relevantan i koristan za naše članove i posjetitelje.