Njemačka automatske kazne za telefon

Nakon Nizozemske, Njemačka će biti sljedeća zemlja koja će implementirati uređaje pod nazivom MONOcam. Ovu su odluku donijele vlasti pokrajine Rheinland-Pfalz nakon već provedenih testova.

Njemački propisi koji se tiču ​​korištenja elektroničkih uređaja tijekom vožnje izrazito su restriktivni. Tamo ćete dobiti kaznu ne samo za držanje telefona u ruci, već i za svaki oblik rukovanja njime rukom. 

Osim toga, zabrana se odnosi i na vozila koja miruju, ako im motor za to vrijeme radi. Tako je, primjerice, zabranjeno stajati na raskrižju s upaljenim motorom, telefonom u držaču, a za dolazni poziv samo prijeđemo prstom po ekranu.

Gore navedena pravila vrijede ne samo za telefone, već i za satelitske navigacije ili konzole za komunikaciju s tvrtkom, mogu se koristiti samo najlakše dostupne funkcije, koje ne zahtijevaju mnogo pozornosti vozača.

MONOcam su inteligentne kamere koje gledaju u unutrašnjost vozila i sposobne su prepoznati vozače pomoću elektroničkih uređaja. U praksi se kamera postavlja, primjerice, na nadvožnjak autoceste, automatski snima prekršaje i zatim ih šalje u policijsku upravu, kako bi fotografije prošle konačno ljudsko odobrenje i postale temelj za izdavanje kazni. Ono što je važno, kamere također mogu gledati u kabine kamiona, tako da i profesionalni vozači mogu dobiti takvu automatiziranu kaznu.


Želiš vidjeti više ovakvih članaka? Postani član udruge Convoy, najveće zajednice profesionalnih vozača u Hrvatskoj, i doprinesi našem cilju poboljšanja sigurnosti i razmjene vrijednih informacija među vozačima.

Njemačka automatske kazne za telefon

Imaš ideju za temu na web stranici? Javi nam se putem kontakt forme i podijeli svoje prijedloge kako bismo zajedno unaprijedili našu web stranicu i osigurali sadržaj koji je relevantan i koristan za naše članove i posjetitelje.