Udruga Convoy, oči na Cesti, ruke na volanu

Kako bismo osigurali sigurnu vožnju, neophodno je da zadržimo ruke na volanu i oči usmjerene prema cesti. Upotreba mobilnog telefona tokom vožnje može ozbiljno narušiti našu pažnju i povećati rizik od nesreća.

Postoji niz istraživanja koja su potvrdila da držanje mobilnog uređaja u ruci tokom vožnje dramatično povećava vjerojatnošću saobraćajnih incidenata, čak i do četiri puta. Važno je napomenuti da postoje izuzeci koji se odnose samo na korištenje mobilnih telefona sa slobodnim rukama (hands-free). 

Sigurna vožnja zahtijeva svu vašu pozornost. Korištenje mobilnog telefona tijekom vožnje vrlo je opasno jer vozača ometa od procesa vožnje.

Provjerite kazne za korištenje mobilnog telefona tijekom vožnje diljem Europe

IZVOR:
ec.europa.eu


Želiš vidjeti više ovakvih članaka? Postani član udruge Convoy, najveće zajednice profesionalnih vozača u Hrvatskoj, i doprinesi našem cilju poboljšanja sigurnosti i razmjene vrijednih informacija među vozačima.

Oči na cesti, ruke na volanu

Imaš ideju za temu na web stranici? Javi nam se putem kontakt forme i podijeli svoje prijedloge kako bismo zajedno unaprijedili našu web stranicu i osigurali sadržaj koji je relevantan i koristan za naše članove i posjetitelje.