Projekt udruge Convoy. Ne tipkaj samo vozi

Mađarski graničari uhvaćeni u prijevari na granici Mađarske i Rumunjske

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Uhićenje dvojice mađarskih graničara zbog navodnog iznuđivanja mita od profesionalnih vozača na granici između Mađarske i Rumunjske iznenadila je javnost (nas profesionalne vozače to nije iznenadilo) . Tužiteljstvo je objavilo da su dvojica graničara privedena nakon što su njemački vozači teretnog kamiona podnijeli pritužbu na njihovo postupanje.

Prema izvještaju, incident se dogodio na graničnom prijelazu Ártánd/Borș. Vozači su optuženi za brojne nedostatke u dokumentaciji i prijetila im je kazna od približno 4000 eura. Međutim, graničari su sugerirali da se “stvar može riješiti za 1500 eura”.

Vozači su odbili platiti tako visoki iznos, što je rezultiralo dvosatnom raspravom. Konačno, dvostruka posada njemačkog kamiona dala je novac u tri različite valute, ukupno oko 520 eura. Unatoč tome, vozači su odlučili prijaviti slučaj mađarskom pravosudnom sustavu. Tužiteljstvo je prikupilo dovoljno dokaza za uhićenje graničara, koji su izvedeni pred vojnim sudom.

Ova nezakonita aktivnost baca sjenku na integritet granične kontrole na tom prijelazu. Regionalno tužiteljstvo u Debrecenu istražuje kazneno djelo primanja mita kršenjem službene dužnosti. Uhićeni graničari bit će suočeni s ozbiljnim posljedicama ako se dokaže njihova krivnja.

Ovaj slučaj također postavlja pitanja o integritetu i profesionalizmu graničnih službenika diljem Europe. Očekuje se da će istraga pružiti odgovore i osigurati da se slični incidenti ne ponove.

Ukupno, ovaj događaj podsjeća na važnost transparentnosti, integriteta i profesionalizma u pružanju usluga granične kontrole. Očekuje se da će pravosudni sustav poduzeti odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da pravda prevlada.

IZVOR: kronikaonline.ro


Želiš vidjeti više ovakvih članaka? Postani član udruge Convoy, najveće zajednice profesionalnih vozača u Hrvatskoj, i doprinesi našem cilju poboljšanja sigurnosti i razmjene vrijednih informacija među vozačima.

Mađarski graničari uhvaćeni u prijevari na granici Mađarske i Rumunjske

Imaš ideju za temu na web stranici? Javi nam se putem kontakt forme i podijeli svoje prijedloge kako bismo zajedno unaprijedili našu web stranicu i osigurali sadržaj koji je relevantan i koristan za naše članove i posjetitelje.

spot_img

Ne tipkaj samo vozi

spot_img

Truck Show