Inovativna MONOcam tehnologija: Nizozemska policija predvodi borbu protiv distrakcije za volanom

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Uvođenjem inovativne MONOcam tehnologije, nizozemska policija postavlja nove standarde u borbi protiv distrakcije vozača za volanom. Ova posebna kamera omogućuje policiji da otkrije vozače koji koriste mobitel tijekom vožnje, čak i ako ga drže skrivenog ispod table s instrumentima u vozilu.

Kako MONOcam radi?

MONOcam je revolucionarni uređaj koji je razvila nizozemska policija kako bi suzbila porast vozača koji koriste mobitel tijekom vožnje. Već dvije godine, policija u Nizozemskoj koristi ovu tehnologiju s iznimnim uspjehom.

Kamera se može postaviti na mostove iznad autoceste kako bi nadzirala vozače. Koristeći napredne tehnologije prepoznavanja, MONOcam može detektirati vozače koji drže mobitel čak i ako je uređaj skriven nisko ispod table s instrumentima u vozilu.

Međunarodna pozornost

Ova inovativna tehnologija privukla je pažnju policijskih snaga diljem svijeta. ROADPOL, međunarodna mreža prometnih policija, ističe da je MONOcam postao predmet intenzivnog interesa među policijskim agencijama.

Nedavno je izaslanstvo policije i ministarstava iz Luksemburga posjetilo Nizozemsku kako bi procijenili MONOcam na terenu. Izaslanstvo je predvodio André Schaack, član Vijeća ROADPOL-a i šef luksemburške prometne policije. Tijekom posjeta, delegacija je imala priliku dobiti detaljne informacije o razvoju i radu MONOcam-a, nizozemskom zakonodavstvu i pravnom kontekstu korištenja sustava.

MonoCam kamera izaslanstvo policije iz Luxemburga pregledavala opremu
Izvor Slike: ROADPOL

Riješenje koje je došlo iz samih redova policije

Paul Broer, član Vijeća ROADPOL-a i šef nizozemske prometne policije, ističe da je MONOcam rješenje koje je nastalo iz potrebe za suzbijanjem rastućeg problema vožnje s mobitelom. "Odlučili smo ga izgraditi sami jer u to vrijeme nije bilo dostupnih sličnih sustava na tržištu".

Budućnost MONOcam tehnologije

Očekuje se da će se više zemalja pridružiti naporima u korištenju specijaliziranih kamera za hvatanje prekršaja vozača. MONOcam predstavlja ključni korak prema sigurnijim cestama i smanjenju distrakcija za volanom.

Više o MONOcam


Želiš vidjeti više ovakvih članaka? Postani član udruge Convoy, najveće zajednice profesionalnih vozača u Hrvatskoj, i doprinesi našem cilju poboljšanja sigurnosti i razmjene vrijednih informacija među vozačima.

Uvođenjem inovativne MONOcam kameratehnologije, nizozemska policija postavlja nove standarde u borbi protiv distrakcije vozača za volanom.

Imaš ideju za temu na web stranici? Javi nam se putem kontakt forme i podijeli svoje prijedloge kako bismo zajedno unaprijedili našu web stranicu i osigurali sadržaj koji je relevantan i koristan za naše članove i posjetitelje.

spot_img
spot_img

Truck Show