Projekt udruge Convoy. Ne tipkaj samo vozi

DocStop mreža liječnika za profesionalne vozače

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

DocStop je mreža liječnika i bolnica koja vam pruža brzu medicinsku pomoć. Zajedno s ADAC Truck Service Hotline i mnogim drugim uslugama.

DocStop vam izravno dostavlja adresu liječnika ili bolnicu na vašoj ruti. Ova usluga je besplatna. Liječenje kod liječnika pokriveno je vašim zdravstvenim osiguranjem. Nije potrebno članstvo.

ADAC Truck Service (Njemačka) TELEFON 00800 03627867

Kontakt broj za cijelu EU 00800 03627867

Kada pozovete, osoblje našeg telefonskog servisa će Vas uputiti na DocStop mjesto ili  će Vam dati  broj telefona  ordinacije ili bolnice. Na mnogim mjestima za kontakt (npr. na usputnim parkinzima za kamione) gdje postoje neophodna parking mjesta za kamione, tamošnje osoblje će pomoći vozaču da u toj oblasti pronađe liječnika. Svi liječnici  su pristali na brz postupak liječenja.

Svi pozivi telefonskom servisu mogu se uputiti nezavisno od lokacije onog koji zove, a osoblje govori nekoliko europskih jezika.

Osobe kojima je potrebna pomoć treba samo da obavijeste osoblje servisa o svojoj trenutnoj poziciji i smjeru kretanja, a osoblje će im dati broj telefona najbliže ordinacije.

U kojim državama možete koristiti uslugu DocStop pogledajte na interaktivnoj karti.

DocStop na Facebooku

Službena web stranica

DocStop mreža ljiečnika u EU

Svakako je potrebno imati Europsku karticu zdravstvenog osiguranja

Osigurane osobe HZZO-a ostvaruju pravo na Europsku karticu zdravstvenog osiguranja – skraćeni naziv EKZO ili, na engleskom jeziku European Health Insurance Card – te skraćeni naziv EHIC.

Temeljem EKZO, osigurana osoba HZZO-a, koja se za vrijeme svog privremenog boravka na području druge države članice EU iznenada razboli, ozlijedi ili doživi nesreću, ima pravo koristiti zdravstvenu zaštitu koja se ne može odgoditi do njezinog planiranog povratka u Hrvatsku, a na teret sredstava HZZO-a.

Što je Europska kartica zdravstvenog osiguranja (EKZO)?

Besplatna kartica koja Vam u državama članicama EU omogućava korištenje zdravstvenih usluga koje su s medicinskog gledišta nužne, uzimajući u obzir prirodu usluga i dužinu očekivanog boravka, a kod ugovornih pružatelja zdravstvenih usluga.

Što pokriva EKZO?

EKZO pokriva troškove neodgodive zdravstvene zaštite, za koju liječnik zdravstvene ustanove kojoj se u inozemstvu javite kaže da se ne može odgoditi do vašeg planiranog povratka u Hrvatsku. Neodgodiva zdravstvena zaštita bit će i zdravstvena zaštita u vezi s kroničnim ili postojećim bolestima ako cilj putovanja nije liječenje (na primjer, kontrola visokog tlaka), te zdravstvena zaštita u vezi s trudnoćom i rođenjem djeteta, ako cilj privremenog boravka u inozemstvu nije porod. Također, neodgodive zdravstvene usluge su npr. i dijaliza, terapija kisikom, tretmani za astmu, no radi korištenja tih usluga prethodno se morate dogovoriti sa zdravstvenom ustanovom države u koju namjeravate otputovati.

Više o EKZO pročitajte na službenoj web stranici hzzo.hr.

Postupak za izdavanje EKZO.

spot_img

Ne tipkaj samo vozi

spot_img

Truck Show