Projekt udruge Convoy. Ne tipkaj samo vozi

ROADPOL operacija Truck & Bus 06 -12.11.2023

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Mreža Roadpol, koja okuplja policijske agencije iz cijele Europe, organizira operaciju Truck & Bus četiri puta godišnje kako bi se osigurala sigurnost teških vozila na cestama. Ova operacija fokusira se na poboljšanje usklađenosti s propisima o sigurnosti u prometu za kamione i autobuse.

Kontrole koje se provode tijekom operacije uključuju provjeru brzine vozila, testiranje vozača na alkohol i drogu, izmjeru težine vozila, ravnomjerno utovarivanje tereta u vozilo, propisno osiguravanje tereta u vozilu, vrijeme rada i odmora vozača te tehničko stanje vozila.

Operacija Truck & Bus ima za cilj smanjiti broj nesreća na cestama koje su uzrokovane teškim vozilima i osigurati sigurnost za druge sudionike u prometu. Ova inicijativa je važna jer teška vozila često sudjeluju u teškim nesrećama na cestama, a njihove posljedice mogu biti vrlo ozbiljne.

Policija diljem Europe surađuje tijekom ove operacije kako bi osigurali da se vozači i njihova vozila pridržavaju svih propisa i standarda za sigurnost u prometu. Uz redovite kontrole i nadzor, operacija Truck & Bus ima potencijal poboljšati sigurnost na europskim cestama za sve sudionike u prometu.

IZVOR:
roadpol.eu


Želiš vidjeti više ovakvih članaka? Postani član udruge Convoy, najveće zajednice profesionalnih vozača u Hrvatskoj, i doprinesi našem cilju poboljšanja sigurnosti i razmjene vrijednih informacija među vozačima.

ROADPOL operacija Truck & Bus 06 -12.11.2023

Imaš ideju za temu na web stranici? Javi nam se putem kontakt forme i podijeli svoje prijedloge kako bismo zajedno unaprijedili našu web stranicu i osigurali sadržaj koji je relevantan i koristan za naše članove i posjetitelje.

spot_img

Ne tipkaj samo vozi

spot_img

Truck Show