Projekt udruge Convoy. Ne tipkaj samo vozi

Kako pronaći posao pomoću EURES-a

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Traženje posla u inozemstvu može biti izazovno, ali uz pomoć EURES-a, europske mreže za zapošljavanje, traženje posla u drugim europskim zemljama može biti jednostavnije i učinkovitije.
Ovdje je nekoliko koraka koje treba slijediti kako bi se pronašao posao putem EURES-a.

Registracija na EURES-u

Prije nego što počnete tražiti posao na EURES-u, morate se registrirati na njihovoj internetskoj stranici. To možete učiniti jednostavno popunjavanjem online obrasca koji će vas voditi kroz postupak registracije. Osim toga, registracija na EURES-u je besplatna i otvorena za sve europske građane.

Pretraživanje otvorenih radnih mjesta

Kada se registrirate na EURES-u, moći ćete pretraživati otvorena radna mjesta u svim europskim zemljama. Jednostavno odaberite državu ili regiju u kojoj biste željeli raditi i pregledajte dostupna radna mjesta. Uz to, EURES vam nudi mogućnost pretraživanja poslova prema kategorijama poslova, što vam može pomoći u sužavanju vaše potrage.

Prilagođena pretraga EURES također nudi mogućnost prilagođene pretrage koja vam omogućuje da preciznije suzite svoju potragu za poslom. Na primjer, možete filtrirati rezultate pretraživanja prema željenom području, tipu posla, plaći i drugim kriterijima.

Korisnički profil

Kada se registrirate na EURES-u, možete stvoriti korisnički profil koji će vam pomoći u traženju posla. Vaš profil uključuje informacije o vama, vašim kvalifikacijama i radnom iskustvu. Vaš profil će biti vidljiv poslodavcima koji traže radnike i oni će moći stupiti u kontakt s vama ako odgovarate njihovim potrebama.

Kontaktiranje poslodavca

Kada pronađete posao koji vam se sviđa, možete kontaktirati poslodavca putem EURES-a. Možete im poslati svoj životopis i motivacijsko pismo te se nadati pozivu na razgovor za posao.
EURES također organizira virtualne poslovne susrete, na kojima poslodavci i potencijalni kandidati mogu razgovarati o poslu.

Pomoć i podrška

Ako trebate pomoć u traženju posla na EURES-u, postoje brojni resursi koji vam mogu pomoći. EURES nudi podršku za razvoj karijere, savjete o zapošljavanju u drugim europskim zemljama i informacije o radnim i životnim uvjetima u različitim zemljama. Također, EURES ima mrežu savjetnika za zapošljavanje u svakoj zemlji, koji vam mogu pomoći u pronalasku posla i pružiti informacije o procedurama za dobivanje radne dozvole i druge administrativne formalnosti.

Uz sve ove resurse i mogućnosti, EURES može biti izvrsno sredstvo za traženje posla u drugim europskim zemljama. Uzmite si vremena za istraživanje, registrirajte se na njihovoj internetskoj stranici i počnite tražiti posao koji odgovara vašim kvalifikacijama i ambicijama. Sretno u vašoj potrazi za poslom!

Saznajte više na: eures.ec.europa.eu/jobseekers

Što je to EURES?

EURES je skraćenica za “European Employment Services” (Europske službe za zapošljavanje). To je mreža službi za zapošljavanje u Europskoj uniji koja je osnovana s ciljem pružanja podrške slobodnom kretanju radne snage unutar EU-a. EURES omogućuje da se radnici, poslodavci i službe za zapošljavanje lakše povežu i surađuju na međunarodnoj razini. Mreža također pruža informacije o životu i radu u drugim zemljama članicama EU-a, što olakšava mobilnost radne snage i potiče ekonomsku integraciju Europe.

spot_img

Ne tipkaj samo vozi

spot_img

Truck Show