Projekt udruge Convoy. Ne tipkaj samo vozi

Izmjena režima prometa za teretna vozila na bivšem graničnom prijelazu Obrežje (Bregana)

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Obavještavamo vas da je DARS, zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova i nadležnim tijelima Republike Hrvatske, pripremio sve potrebno za promjenu režima teretnog prometa na bivšem graničnom prijelazu Obrežje.

Nova regulacija prometa omogućit će brži i sigurniji prolazak svim vozilima područja bivših graničnih prijelaza.

Izmjena prometnog režima je dana 27. lipnja 2023. godine u 10 sati:

  • Kamioni, koji su do sada samo prolazili preko graničnog prijelaza, sada će moći voziti kroz glavne nadstrešnice.
  • Sva ostala teretna vozila koja žele cariniti, koristiti usluge špeditera ili DARS-a, moći će to učiniti isključivo preko parkirališta namijenjenih teretnom prometu bivšeg graničnog prijelaza.
  • Za teretni promet bit će zatvorene odvojene trake. Sve izmjene prometne regulacije bit će odgovarajuće označene.

Apeliramo na vozače da se strogo pridržavaju postavljene signalizacije te da tijekom turističke sezone voze posebno oprezno jer će na ovoj relaciji biti veliki broj turista u tranzitu kroz Sloveniju.

UPOZORENJE: ZABRANJENO je i vrlo opasno za vozače teretnih vozila koji koriste špeditersku ili carinsku službu pješice prelaziti područje autoceste (ispod nadstrešnice bivšeg graničnog prijelaza). Vozači teretnih vozila stoga trebaju koristiti izlaze na autocestu i nadvožnjake koji omogućavaju vožnju i sigurno kretanje teretnih vozila na području bivšeg graničnog prijelaza.

Policija će ubuduće na području bivšeg graničnog prijelaza provjeravati eventualni prelazak autoceste pješice i druge prekršaje vozača teretnih vozila (npr. vožnja autocestom unatrag, nepropisno parkiranje i zaustavljanje kamiona na parkirnim trakama i dr. gdje je to zabranjeno i brzina svih vozila) nadzirao i odgovarajuće sankcionirao sve uočene prekršaje.

spot_img

Ne tipkaj samo vozi

spot_img

Truck Show