Irska

  Irska nema nikakvih zabrana za kamione.

  Vozi se lijevom stranom ceste.

  Ceste u Irskoj općenito su visokog standarda. Oni se kreću od autocesta i dvokolnika do sporednih cesta s dvosmjernim prometom i zavojitim seoskim putevima.

  U Republici Irskoj, autoceste imaju prefiks “M” (na primjer, obilaznica M50 oko grada Dublina). Državne ceste imaju prefiks “N” (na primjer N18). Sekundarne ceste također mogu biti dvokolničke ili dvosmjerne.

  Ceste u Sjevernoj Irskoj imaju prefiks “M” za autocestu; “A” i “B” za primarne i neprimarne ceste. Znakovi u Republici Irskoj pokazuju udaljenosti u kilometrima, dok se u Sjevernoj Irskoj koriste milje.

  Ceste s naplatom cestarine

  U Sjevernoj Irskoj ne postoje ceste s naplatom cestarine, no cestarine ćete pronaći na brojnim cestama u Republici Irskoj. Njima upravljaju Transportna infrastruktura Irske i Gradsko vijeće Dublina . Općenito, cestarinu možete platiti na naplatnim kućicama, ali postoji jedna iznimka: M50 eFlow Barrier System.

  M50 e-Flow sustav barijera

  Na obilaznici M50 oko Dublina postoji sustav naplate cestarine bez prepreka. Dakle, umjesto plaćanja cestarine na naplatnim kućicama, sustav će zabilježiti vašu vožnju fotografiranjem broja vaše registarske pločice. Važno je cestarinu platiti prije 20 sati sljedećeg dana, bilo online , putem aplikacije za Apple ili Android ili u brendiranim Payzone poslovnicama.

  Korisni linkovi:

  Plaćanje cestarine Irska
  Planer rute

  Provjerite aktualne zabrane za kamione na području EU i šire.

  Zabrana za kamione u EU. Besplatna internetska usluga informiranja o zabranama prometa trebala bi se koristiti samo kao izvor pomoćnih informacija...
  Zabrane za kamione na području EU i Šire