Promjena ograničenja teretnog prometa na slovenskim cestama

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Ministarstvo za infrastrukturu izmijenilo je Pravilnik o ograničenju prometa u Republici Sloveniji. Izmjene uključuju zabranu kretanja teretnih vozila do 22 sata nedjeljom i praznicima.

Izmjenom Naredbe o ograničenju cestovnog prometa u Republici Sloveniji, koja će stupiti na snagu 30. prosinca 2021., propisano je da se promet teretnih vozila i skupina vozila najveće dopuštene mase veće od 7.500 kg te traktora, kultivatora, radnih strojeva i vozila u petak prije Uskrsa od 14 do 22 sata te nedjeljom i praznicima od 8 do 22 sata.

Zabrana će vrijediti do 22 sata, a ne više samo do 21 sat, kao do sada

Odredbe o zabrani kretanja teretnih vozila najveće dopuštene mase veće od 7.500 kg te traktora, kultivatora, radnih strojeva i vozila tijekom ljetne turističke sezone ostaju nepromijenjene.

Naredba o ograničenju cestovnog prometa u Republici Sloveniji također je dopunjena nekim novim iznimkama koje su nužno potrebne za obavljanje određenih prijevoza. Uz već utvrđene iznimke, dodaju se i sljedeće iznimke za koje se navedeno ograničenje prometa ne primjenjuje.

Riječ je o poslovima hitnog održavanja na redovnom održavanju željezničke infrastrukture, prijevozu ukapljenih tehničkih plinova (medicinski kisik, kisik, dušik, argon, ugljični dioksid i dr.), prijevozu električnih agregata u sklopu prijevoza dojavnih vozila radija i televizije. medija, transport mlijeka između mljekara.


Izvor: lokalec.si

spot_img
spot_img

Truck Show