POU Novak, partner udruge Convoy

Pučko otvoreno učilište “NOVAK” djeluje kroz srednjoškolsko obrazovanje odraslih od 1995. godine.

Učilište je od osnivanja do danas proširilo svoje programe srednjoškolskog obrazovanja u skladu s kadrovskim i materijalno-tehničkim uvjetima, a da bi pružali kvalitetnu nastavu raspolažu s kvalitetnim timom profesora i stručnih suradnika u svim programima. Posebna pogodnost Pučkog otvorenog učilišta Novak za polaznike je da imaju mogućnost svladavanja programa putem dopisno-konzultativno nastave, što polaznicima omogućava lakše obrazovanje uz rad.

Pučko otvoreno učilište Novak ima odobrenje za izvođenje nastave za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije iz različitih sektora; promet i logistika, poljoprivreda, prehrana i veterina, graditeljstvo i geodezija, te strojarstvo, brodogradnja i metalurgija.

Od prometnih zanimanja ovdje se stječu znanja i vještine za tehničare cestovnog prometa, vozače motornog vozila i usavršavanje za instruktore vožnje za sve kategorije.

Iz poljoprivrednog spektra zanimanja tu je obrazovanje za poljoprivredne tehničare-opći smjer, poljoprivredne gospodarstvenike, ratare, voćare, vinare, vinogradare i stočare.

Iz građevinskog spektra zanimanja za arhitektonske tehničare, građevinske tehničare, zidare, tesare, krovopokrivače, armirače, montere suhe gradnje, soboslikare-ličioce, fasadere.

Ukupno, čak 21 program za srednju stručnu spremu i prekvalifikaciju.

U Učilištu se obavljaju programi osposobljavanja za rukovatelje radnim strojevima (buldožeri i grederi, viličari, autodizalice, bageri, rovokopači, toranjska dizalica, motorna pila…), te program osposobljavanja vozača vozila za prijevoz i rukovanje opasnim tvarima-ADR koji godišnje polazi preko 150 polaznika.

Novo u Učilištu su programi osposobljavanja za rukovatelje ručno upravljanim mehaniziranim alatima i strojevima za obradu metala, te program za stjecanje početnih kvalifikacija i periodičke izobrazbe vozača za kategorije C1, C, CE, D i DE na osnovu kojeg se stječe COD 95 (oznaka EU kao dokaz stečene kvalifikacije za vozača)koji je i najinteresantniji program ulaskom RH u EU. Program periodičke izobrazbe vozača za kategorije C1, C, CE, D i DE profesionalni vozači su dužni polagati svakih 5 godina.

Novost u programima usavršavanja je program SPECIJALIST/ICA ZAŠTITE NA RADU.

Upisi za razne programe obrazovanja su svakodnevni, a obrazovne grupe se formiraju prema potrebama kako bi nastava za polaznike bila što kvalitetnija.

O kvaliteti ovog Učilišta govori i podatak da je zapošljivost polaznika nakon završetka obrazovanja u ovom Učilištu vrlo velika.

Za svaki predmet polaznici dobivaju stručno nastavno pismo.

U Pučkom otvorenom učilištu Novak stalno vode brigu o novim trendovima i potrebama na obrazovnom tržištu uvođenjem aktualnih obrazovnih programa.

Radi što boljeg uvida što je potrebno tržištu rada i kakva su znanja i vještine potrebne poduzećima vezana uz edukaciju radnika surađuju s nizom trgovačkih društava. Nije stoga slučajno da kvalitetu rada ovog Učilišta prepoznaju i polaznici izvan Međimurske županije, iz susjednih županija: Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Grada Zagreba.

Nije rijetkost da se u ovo Učilište upisuju i gimnazijalci kako bi stekli strukovno obrazovanje, ali i pripadnici romske nacionalne manjine, kako bi povećali svoju zapošljivost.

Pučko otvoreno učilište Novak uključuje se u akciju Tjedna cjeloživotnog učenja svake godine.

Autoškola POU Novak

U sklopu Pučkog otvorenog učilišta „Novak“ djeluje i jedna od kvalitetom najpoznatijih autoškola AUTO ŠKOLA POU NOVAK koja osposobljava kandidate za vozače A1, A2, A, B, C i CE na području Međimurske županije. Teoretski dio obuke može se obaviti u moderno opremljenim učionicama u Maloj Subotici, Braće Radića 69 u sjedištu autoškole, a vožnja po dogovoru. Visoka prolaznost kandidata rezultat je obuke na modernim vozilima  i stručnosti instruktora vožnje.

www.pounovak.hr

Sljedeći članakTaho centar Pušćine