Projekt udruge Convoy. Ne tipkaj samo vozi

Novi propisi o zimskim gumama na snazi ​​su u Francuskoj od studenog

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Zimski lanci ili gume bit će obvezni od 1. studenog do 31. ožujka. u planinskim područjima, izvještava Francuska agencija za sigurnost cestovnog prometa (Sécurité routière).

Novi propisi zahtijevat će da laka gospodarska vozila, kao i kamioni bez prikolice ili poluprikolice, imaju 4 zimske gume (označene kao M + S / MS / M & S) ili da ugrade lance za snijeg na dva pogonska kotača, izvješća francuska organizacija prijevoznika OTRE.
Osim toga, kamioni s prikolicom ili poluprikolicom moraju imati lance za snijeg koji im omogućuju montažu na najmanje dva pogonska kotača-čak i ako imaju zimske gume.

Znakovi koji označavaju početak i kraj zona

Novi znakovi sada upozoravaju vozače kada ulaze i kada napuštaju planinsko područje gdje će zimske gume biti obavezne od 1. studenog do 31. ožujka. Nova oznaka, detaljno opisana u uredbi objavljenoj u Službenom listu 10. srpnja 2021. , označava početak i kraj dotičnih područja.

Ulazna ploča u zonu obvezne opreme u zimskom periodu pod nazivom “B58” je pravokutnog oblika, s bijelom pozadinom obrubljenom crvenom trakom i crnim natpisom. Može se nadopuniti oznakama tipa M11b1 na kojima se navode datumi primjene mjere (npr. „od 11.11. do 31.03.“) ili zone u kojima je ona na snazi ​​u odjelu. U ovoj posljednjoj situaciji pojavljuje se napomena “Preko cijelog odjela” kada područje obveze obuhvaća sve općine istog odjela. Ako se zona obveze proteže bez prekida na dva različita odjela, na znaku koji se nalazi na granici odjela pojavljuje se natpis “Podsjetnik”, kako bi se materijalizirala promjena zakonske zone.

Oznaka izlaza iz zone obvezne opreme u zimskom razdoblju, u uredbi nazvana “B58”, sa svoje strane materijalizira završetak zone obvezne opreme. Također je pravokutnog oblika, ali mu je bijela pozadina obrubljena crnom trakom.

Svaki od dva panela prikazuje planinu koja simbolizira vrstu područja, kao i zimske gume s alpskim oznakama i kofere s lancima.

Slika ispod predstavlja dva panela B58 (lijevo) i B59 (desno):


Udruga Convoy, znakovi za početak ili kraj obaveznih lanaca
Prethodni članak
Sljedeći članak
spot_img

Ne tipkaj samo vozi

spot_img

Truck Show