Projekt udruge Convoy. Ne tipkaj samo vozi

Blok propuštanje kamiona Austrija – A12

Sve o tahografu

Preplatite se na Newsletter

Informirat ćemo vas o novim vijestima, važnim događanjima vezanim uz struku.

Zbog posebnog režima “doziranja” prolaza kamiona kroz Tirol, profesionalni vozači koji putuju prema jugu Austrije mogu naići na poteškoće na autocesti A12. Kako bi se smanjio broj kamiona koji prolaze kroz Tirol, austrijska vlada i lokalne vlasti uveli su režim “doziranja” prometa kamiona, što znači da se kamioni propuštaju samo u određenim vremenskim intervalima tijekom dana.

Prema “kalendaru doziranja” koji je odobrila tirolska pokrajinska vlada, doziranje kamiona predviđeno je 41 dana u 2023. na graničnom prijelazu Kufstein/Kiefersfelden u smjeru juga. Za prvu polovicu 2023. godine planirana su 24 dana doziranja i još 17 za drugu polovicu godine. Analize su pokazale da se ovih dana može očekivati ​​posebno veliki obim gustog prometa, što će dovesti do preopterećenja Inntalnog koridora.

U navedenim danima policija će od 5 sati ujutro u smjeru Innsbrucka usporavati gust promet na posebno postavljenoj kontrolnoj točki na A12 kod Kufstein Norda kako bi se održala sigurnost.

Lakoća i fluidnost zajamčena je na A12 i A13. U svakom slučaju, izračuni kapaciteta za mrežu cesta visoke razine u dolini Inn dizajnirani su na takav način da maksimalno 300 kamiona na sat smije proći kroz kontrolnu točku tijekom vremena mjerenja.

Kalendar doziranja:
Dani propuštanja 1. polovina 2023

Dani propuštanja 2. polovina 2023

Što je to blok propuštanje kamiona?

IZVOR: tirol.gv.at

spot_img

Ne tipkaj samo vozi

spot_img

Truck Show