Radionica o digitalnim tahografima

01.02.2014.g u prostorijama  tvrtke Tahograf d.o.o. iz Svete Nedjelje održana je besplatna  informativna radionica o korištenju digitalnih tahografa.  Voditelj radionice  Zoran Kalauz  objasnio je osnovne principe rukovanja digitalnim tahografima.  Polaznici radionice mogli su vježbati  na digitalnim uređajima postavljenim u moderno opremljenoj učionici  tvrtke Tahograf d.o.o.


Nakon održane radionice članovi udruge nastavili su ne formalno druženje uz kavu u obližnjem ugostiteljskom objektu. Gdje su  izmijenili svježe dojmove  o upravo održanoj radionici.
Više o seminarima :

1. Seminari za rukovanje s analognim tahografima

Na ovim seminarima vozače i prometne rukovoditelje učimo kako se upotrebljavaju analogni tahografi. Seminare organiziramo za najmanje 10 slušatelja, a gornja granica je 20 slušatelja u jednoj grupi. Krene se s teorijskom obukom tko uopće mora voditi evidenciju, tko je izuzet, kako voditi evidenciju (da li je riječ o vozaču u međunarodnom prometu koji spava u kabini ili o vozaču koji spava doma svako veće), nabrajaju se greške pri evidenciji, uči se kako u istom danu voziti više vozila i to evidentirati na istom listiću itd.

 

Na seminaru, svaki vozač dobije Priručnik o korištenju tahografa kao i etui za spremanje taho listića. Uz to dobiju se sitni pokloni poput VDO lampe, štoperice, bloka za pisanje, olovke i sl.

 

Ovo školovanje inače košta 590 kn + PDV,  a preko udruge Convoy  po cijeni od 350 kn + PDV.

 

2. Seminari za rukovanje s digitalnim tahografima

Ovo je drugi tip seminara koji u posljednje vrijeme postaje još zanimljiviji vozačima. Seminare organiziramo za najmanje 4 slušatelja, a gornja granica je 12 slušatelja. Ovo stoga što se drugi dio seminara odvija na simulatorima (imamo ih tri komada) pa veći broj slušatelja nije efektan. Na ovim seminarima prvo ponovimo priču kako se vodi evidencija pomoću analognih tahografa, a onda to isto primijenimo na digitalne tahografe. Vježba se na školskim tahografima sa školskim karticama, tako da vozači ne moraju (i ne mogu) upotrebljavati svoje kartice.

 

Na ovom seminaru svaki vozač dobije upute na hrvatskom jeziku kako se rukuje s VDO digitalnim tahografom (postoje dvije vrste upute – u ovisnosti o tome da li tahograf ima ili nema jednominutno pravilo). Iona ovom seminaru se dobiju sitni pokloni poput VDO lampe, štoperice, bloka za pisanje, olovke i sl.

 

Ovo školovanje inače košta 980 kn + PDV, a preko udruge Convoy  450 kn + PDV.

Gdje su seminari?
Seminari se organiziraju  subotom u prostorijama poduzeča Tahograf d.o.o Sveta Nedelja
No postoji mogučnost organiziranja seminara u vašem gradu (mjestu), pod uvijetom da se nađe dovoljan broj kandidata za određenu vrstu seminara.

kako do seminara?
Kontaktirajte na s na email: udruga@convoy.hr  ili na tel: 098/303-508

Convoy – prijatelji na cesti